Acht winnaars Mini-Challenge

De Stuurgroep van Leefstijlakkoord Venlo heeft acht projecten uitgeroepen tot ‘winnaars’ van de Mini-Challenge. Zij krijgen een bedrag van maximaal € 5000 om hun project uit te voeren. Voorwaarde is dat met de uitvoering in 2023 wordt begonnen.

De acht projecten zijn:

  • Speeltuin voor gehandicapten ‘Paardenplak’ in Tegelen
  • Wegversmallingsbakken basisschool Springbeek in Hout-Blerick
  • Sportbuddy project
  • Beweegprofessional Fitpark Vrijenbroek
  • Gezonde kookworkshops GLI
  • Meer en beter buiten bewegen basisschool de Meule
  • QR-code route wijk Taalbrug Junior
  • Veilig fietsen voor senioren

1. Inclusieve speeltoestellen op de ‘Paardenplak’. 
Op de onlangs vernieuwde “Paardenplak” in Tegelen spelen dagelijks tientallen kinderen met veel plezier. Stichting Exploitatie zou dit graag willen uitbreiden met inclusieve speelvoorzieningen voor gehandicapte kinderen. Want spelen zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn!

2. Beplanten van wegversmallingsbakken in Hout-Blerick.
Stichting Springbeach heeft het super idee om wegversmallingsbakken die voor de basisschool staan samen met kinderen van de school te beplanten met groente, fruit en kruiden!

3. Het SportBuddy project van 2MoveMindful.
Elke sportende gaat op zoek binnen zijn eigen familie en kenniskring naar iemand die wel wat extra beweging kan gebruiken. Het doel is om die persoon minimaal 1x in de week aan het sporten te krijgen door samen te gaan sporten.

4. Een beweegprofessional voor Fitpark Vrijenbroek.
Sportpark Vrijenbroek wordt uitgebreid met een Fitpark. Atletiekvereniging Scopias ziet mogelijkheden om met een beweegprofessional ook andere doelgroepen en inwoners aan het sporten te krijgen.

5. Gezonde kookworkshops.
Leefstijlcoach Marieke wil 10 gezonde kookworkshops organiseren voor deelnemers van het gecombineerde leefstijlprogramma Cool. Gezonde voeding is een belangrijk aspect van leefstijl, en hoe belangrijk is het dat je dan ook gezond leert koken.

6. Meer en beter bewegen bij Basisschool de Meule.
Basisschool de Meule is natuurlijk al een erg actieve school, maar met dit idee willen ze het mogelijk maken om meer en gerichter buiten te bewegen. Wat is er nou fijner dan lekker actief te zijn in de buitenlucht!

7. Een QR code route bij Taalbrug Junior.
De Taalbrug Junior is de eerste speciaal onderwijsschool die werkt met het concept De Gezonde Basisschool van de Toekomst. Met een QR-code route in de wijk willen ze dit uitbreiden. Leerlingen van de Taalbrug Junior kunnen hierdoor tegelijk leren en bewegen.

8. Veilig fietsen voor senioren.
Fietsschool Plus wil met dit idee fietstrainingen aanbieden aan senioren. In deze trainingen zitten balans- en beweegoefeningen, maar ook praktische verkeerskennis zodat er veilig aan het verkeer deelgenomen kan worden.